«نکات کلی»

۱- دست از یادگیری برندارید:
مدل حاجی‌بازاری را کنار بگذارید. دنیای کنونی در حال تغییر است و کسانی برنده هستند که اطلاعات بیشتر، دقیق‌تر و به‌روزتری نسبت به بقیه داشته باشند. تا می‌توانید درباره موفقیت، کسب مهارت و هر چیزی که اپسیلونی ذهن شما را برای کسب موفقیت و ثروت باز می‌کند، کتاب بخوانید. به‌خصوص زندگی‎نامه‌ی آدم‌های موفق. واقعاً فکر می‌کنید اگر کتاب اعتراف‌های یک تبلیغات‌چی را بخوانید هیچ چیزی درباره بیشتر پول در آوردن یاد نمی‌گیرید؟ یعنی اگر زندگی‌نامه‌ی استیو جابز را بخوانید هیچ ایده‌ای به ذهن‌تان خطور نخواهد کرد؟ اگر می‌خواهید سریع‌تر از هم سن و سال‌های خود پول در بیاورید می‌توانید با این کتاب‌ها دوپینگ کنید.

۲- از مردم فراری نباشید:
هر وقت پولدار شدید بروید تنهایی یک جزیره بخرید و یک سری کروکودیل آدم‌خوار رود نیل را هم بگیرید و در ساحل رها کنید تا هیچ‌ احدی به سرش نزند که مزاحم‌تان شود. اما تا آن موقع نیاز دارید تا در بین مردم جاذبه داشته باشید. باید طوری رفتار کنید که بود و نبود شما در جمع احساس شود. هیچ کسی از مادرش که متولد شده با این خاصیت به دنیا نمی‌آید. شاید بعضی‌ها به صورت ذاتی اخلاق‌هایی داشته باشند که آن‌ها را در این راه کمک کند، اما کسانی در این زمینه بهتر از بقیه هستند که یاد بگیرند، مطالعه کنند، مطلب بخوانند و آموخته‌ها را تمرین کنند.


۳- سخت کار کنید:
اگر می‌خواهید بعد از چند سال بینی‌تان را با پول پاک کنید، باید حداقل در سال‌های اولیه حسابی زحمت بکشید تا تمام ریزه کاری‌های کارتان را یاد بگیرید. چه خودتان کاری را از صفر شروع کردید و چه برای کس دیگری کار می‌کنید، تا کار را از خودتان ندانید و برای آن زحمت نکشید نه چیزی یاد می‌گیرید، نه پیشرفت می‎کنید و نه پولی از آن کار در می‌آورید.


۴- ریسک‌پذیر باش:
این بدان معنا نیست که چشم بسته قمار کنید. ریسک‌های هوشمند و حساب شده شانس موفقیت را تا حد بسیاری بالا می‌برند. کسی که تمام پولش را در بانک خوابانده مطمئناً به جایی نخواهد رسید. کسی هم که با نیم ساعت تحقیق کردن درباره پرورش شترمرغ، ناگهان نصف سرمایه‌اش را خرج این امر می‌کند دیوانه است. درباره هر سرمایه‌گذاری اطلاعات کسب کنید و با پردازش صحیح این اطلاعات و مشورت با افراد ذیصلاح اقدام کنید.


«نکات جزئی»

۱- وارد شغلی بشوید که جا برای پیشرفت داشته باشد:
پول و پیشرفت سریع در این مسیرها بدست می‌آید. مثلاً زمانی که مهاجران اولیه امریکا ساکشان را در بیابان روی زمین می‌گذاشتند، کسی که نجاری بلد بود و می‌توانست خانه و اصطبل بسازد نانش در روغن بود.


۲- برای معتبرترین شرکتی که می‌توانید کار کنید:
این کار باعث می‌شود اعتبار بیشتری پیدا کنید و کار را برای گسترش ارتباطات‌تان راحت‌تر می‌کند.


۳- تخصص کسب کنید:
سعی کنید در یکی از زمینه‌های کاری‌تان چنان متخصص شوید که کسی نتواند روی دست‌تان بلند شود. دنیای امروز دنیای تخصص است. کسی این خاصیت را بدست خواهد آورد که عاشق یادگیری باشد. شما را به‌عنوان یک برنامه نویس در شرکتی استخدام کرده‌اند و هر روز وظایف چالش برانگیزی به شما محول می‎‌شود. اگر اهل جست و جو و یادگیری باشید نه تنها وظیفه‌ی خود را انجام داده‌اید بلکه بعد از چند وقت برای خود غولی خواهید شد که تمام شرکت‌های معتبر برای داشتن‌تان سر و دست می‌شکنند.


۴- از چند جا درآمد داشته باشید:
البته نه به آن شیوه‌ای که سازمان بازرسی کل کشور را عصبانی کند (چند شغله‌های دولتی). اگر کاری را در حد تخصص یاد گرفته‌اید شروع کنید درباره آن مطلب بنویسید، مشاوره بدهید و تدریس کنید و از تمام این‌ها پول در بیاورید.


۵- هرز نچرخید:
آدمی که علاف باشد می‌خواهد پول‌هایش را خرج اَتینا کند. انقدر کار سر خودتان بریزید که وقت پول خرج کردن نداشته باشید. وقت مفید‌تان را در چرخه‌ای از کار و یادگیری بگذرانید و البته به اندازه استراحت کنید تا از کارتان زده نشوید.


۶- یک شرکت بزنید:
کدام آدم میلیاردی را می‌شناسید که شرکت نزده باشد؟ راستش من چند نفری را می‎شناسم که شرکت نزده‌اند. اما خودم می‎روم پیدای‌شان می‌کنم و مخ‌شان را می‎زنم تا این‌ کار را بکنند. جدای از شوخی، تأسیس شرکت کار خیلی آسانی است و اگر مقدار کمی پول داشته باشید می‎توانید به یکی از آگهی‌های ثبت شرکت‌ها در روزنامه همشهری زنگ بزنید و با پرداخت کمی پول شرکت‌تان را رسماً ثبت کنید. منتها این‌که چه‌طور شرکت را اداره کنیم مهم است. شرکت‎های موفق کارشان را این‌طور شروع نکرده‎اند که یک‌شبه ۵۰ نفر را استخدام کنند و ۱۰ میلیون دلار در حلق شرکت بریزند و بسم الله بگویند. این‌ها کارشان را از دفاتر خیلی کوچک و محقر شروع کرده‌اند و حالا شده‌اند غول‎های چند ملیتی. همین شرکت پیکسار که استیو جابز آن‎را خرید و آن را به این عظمت درآورد، شرکتی بود که در شروع کار چند نفر گرافیست کامپیوتری با ذوق را دور هم جمع کرده بود و انیمیشن‌های کوتاه و بسیار ساده می‎ساخت.


امیدواریم از خواندن این مقاله مطالب مفیدی دستگیرتان شده باشد. بدیهی است که آدم از خوردن و خوابیدن تنها به جایی نمی‎رسد. به خودتان متکی باشید و به صورت هوشمندانه زحمت بکشید تا خیلی سریع‌تر از آن‎چه تصور می‎کنید به موفقیت دست پیدا کنید. حرکت از شما، آرزوی موفقیت از ما.